Ta bort Polisviruset

Att ta bort polisviruset

Polisviruset är en så kallad ”ransomware”, dvs ett program som sysslar med utpressning, där man blockera din dator och påstå att du skall betala ”böter”. Det finns inga garantier att din dator låses upp vid betalning.

polisvirusSurfat på olagliga sidor
Oftast påstå man att den som skall betala, har surfat på ”olagliga” hemsidor av pornografisk karaktär.   Den varianten som syns i bild till vänster så försöker man även ”fejka” log på olagligheten.

 

Om man läser texterna till dessa virus kan nästan var lite komiska, då upphovsmannen inte använder korrekt jurist svenska. På den versionen som visas i den här artikel, har man tom gjort falska ”nyheter” med CNN som källa.

polisviruset

BETALA INTE!
Hur skall man då lösa en polisvirus låst dator? Vi på PC Service ( Datorhjälp i Stockholm AB )  anser att man skall installera om rubbet , det av anledning att man kan aldrig lita 100% på en dator som har blivit virussmittad.

Det är inte ovanligt att en virussmittad dator har flera olika virus i sej. Antivirusmjukvaran hittar idag bara 80% till 90% av all skadligkod, dvs det finns ca 20% av skadlig kod som kan flyga under radar. Sedan finns givetvis undantag för reglen, men man skall vara medveten om att någon obehörig kan ligga där lyssna på vad du gör på din dator..